Aloe vera

Aloe vera este o planta atractivă şi foarte utilă. Fiind o plantă suculentă, are nevoie de puțină apă şi preferă lumina indirecta a soarelui. Aloe Vera se descurca excelent şi la temperaturi mai scazute. O planta de Aloe nu are nevoie de transplantari dese, deoarece nu are un ritm de crestere alert.

Aglaonema

Aceasta planta este superba datorita frunzelor sale mereu verzi. Aglaonema se poate adapta la majoritatea conditiilor de interior, doar ca nu ii plac curentii de aer sau temperaturile sub 15 grade C. Planta preferă lumină indirectă şi nu suportă excesul de apă, asa ca poti lasa solul sa se usuce între udări.

Schlumbergera este un cactus care produce flori rosii sau roz la inceputul lunii decembrie. Acesta este tipul de planta care nu are nevoie de o ingrijire speciala. Cactusul Craciunului se dezvolta in conditii de lumina scazuta, avand nevoie de lumina puternica doar pentru a inflori.

Diffenbachia

Diffenbachia nu este o planta greu de ingrijit. Iubeste lumina din plin si temperaturile cuprinse intre 20 si 23 grade C. Atentie! Planta este foarte toxica daca este ingerata.

Crassula ovata
Cu frunzele sale groase si lucioase, Arborele de Jad este una dintre cele mai apreciate plante pentru interior. Pentru a se dezvolta intens, Crassula are nevoie de multa lumina din plin, asa ca alege sa asezi planta la pervazul unei ferestre, pentru a beneficia de cat mai multa lumina. Uda planta moderat, deoarece prea multa apa duce la putrezirea radacinilor. Este bine sa lasi solul sa se usuce complet intre udari.

Epipremnum
Epipremnum este planta usor de ingrijit. Ritmul de crestere al plantei este destul de alert, asa ca alege bine locul unde o amplasezi. Epipremnum poate ajunge si pana la 3m! Taierile nu sunt necesare; daca iti doresti mai multe plante poti taia fragmente de tulpina pe care le poti pune la inradacinat. In scurt timp, vei obtine plante noi.