Portulaca

Portulaca (Floarea de piatră) e una dintre cele mai puţin pretenţioase plante și înflorește doar în zile însorite. Preferă locurile însorite şi solurile sărace, nisipoase. Portulaca se înmulţeşte prin seminţe. În perioadele caniculare, pentru a menține o înflorire densă portulaca necesită să fie udată în fiecare seară!

Lantana

Lantana este un gen de plante perene, ce curpinde peste 150 de specii, originare din regiunile tropicale ale Americii, Africii, Australiei și Oceanului Pacific. Lantana iubește căldura, Lantana nu va face flori dacă va primi prea puțină apă.

Salvia

Salvia este o planta anuala.Salvia se inmulteste prin seminte. Acestea se seamana in cursul lunii februarie in spatii protejate. Plantele rasar intr-o saptamana-doua. Mutarea rasadurilor in gradina se face la inceputul lunii mai.

Eschscholzia

Din iunie până la începutul toamnei, puteți vedea flori aurii spectaculoase în grădină. Floare este iubitoare de soare și poate crește pe soluri sărace.

Calendula (Gălbenele)

Gălbenele – una dintre cele mai populare plante medicinale și, în același timp, o floare minunată, care împodobește grădina cu „soarele” ei strălucitori de-a lungul verii și jumătate de toamnă.

Lavanda

Levanțica se înmulteste prin seminte sau prin butasi. Semintele de levantica germineaza la o temperatura cuprinsa intre 18 si 22 de grade. Metoda inmultirii prin butasi este la fel de simpla ca cea a semintelor. Insa aceasta operatiune se poate face doar in lunile aprilie-mai sau in luna august.

Mac

Macul se înmultește prin semințe, acestea se seamănă în martie, în pământ afânat la 1-2 cm adâncime, în locuri însorite, este rezistent la secetă, se udă ocazional în perioadele foarte secetoase. Înflorește la sfârșitul primăverii până la începutul verii, după înflorire intră într-o perioadă de repaus vegetativ, când nu trebuie udat, frunzele se ofilesc și încep să cadă la sfârșitul verii.

Echinaceea

Echinacea nu este atat de pretentioasa in privinta calitatii solului, dar terenul sa fie bine expus la lumina soarelui. Se seamana toamna, dupa stratificare sau  se mai poate înmulți prin semanarea de butași.

Crăiță

Înflorirea Crăițelor are loc de vara pana toamna (iulie-octombrie), florile au un diametru de 5-6 cm, de culoare galben, portocaliu, roșu închis sau bicolore.

Gaillardia (Fluturei)

Gaillardia se poate semana atat in interior, cat si la exterior. Pentru ca planta sa infloreasca in anul semanarii, se recomanda semanatul la interior, in mini rasadnite, la lumina si caldura.  Se planteaza la distante de 25 de centimetrii intre ele, la loc insorit.

Zinnia

Zinnia – sau cârciumăreasa,  apare la inceputul verii (iunie) si se mentin pana toamna tarziu. Se recomanda ciupirea varfurilor plantei pentru a determina ramificarea si inflorirea acesteia. Zinnia prefera spatiile luminoase, sub actiunea directa a razelor de soare.

Floarea Soarelui

Floarea soarelui este una dintre cele mai prezente plante, plantarea florii soarelui este un procedeu extrem de simplu, iar rezultatele sunt foarte satisfactoare.

Gazania

Gazania este o floare spectaculoasa, rezistenta la seceta. Se planteaza in martie sau inceputul lui aprilie in pamant reavan,  la distante de 20-25 cm intre flori pentru a le asigura spatiul optim de crestere.

Urechi de iepure
(Stachys byzantina)

Este o plantă veşnic verde, la atingere creează o senzaţie plăcută şi relaxantă. Se plantează solitar, în straturi perene sau ca bordură.

Coreopsis

Coreopsis supranumită și Ochiul fetei, Frumușica sau Lipscănoaie, este o plantă perenă (există și soiuri anuale) relativ înaltă (între 20 și 80 de centimetri sau chiar mai mult).