Eucharis este un gen de plante care cuprinde in jur de 20 de specii din familia Amaryllidaceae. Plantele sunt originare din America.

Planta prezinta bulbi cu un diametru de pana la 6 cm si frunze mari, lungi de pana la 50 cm. Florile plantei sunt albe si atractive, asemanatoare narciselor. Plantele provin dintr-un habitat cu paduri tropicale, cu ploi abundente si o cantitate redusa de lumina.

Este bine ca planta sa creasca intrun ghiveci cu sol argilos, cu nisip si compost. Plantele tinere de Eucharis trebuie crescute la o temperatura care sa nu coboare sub 18 grade Celsius noaptea si sa nu depaseasca 25 grade ziua.

In timpul verii, crinul poate fi replantata in gradina. Floarea se uda constant, deoarece nu rezista multa vreme intr-o perioada foarte uscata. Florile sunt albe, grupate, asezate in forma de stea si au un parfum discret.

Eucharis grandiflora este originara din Columbia si Peru. Pentru a se dezvolta armonios, planta trebuie crescuta intr-un loc partial umbros, cu un nivel mediu de umiditate. Pentru a incuraja cresterea, in apa de udat se pune fertilizator in primavara si vara. Bulbii mici se desprind de pe bulbul principal si se planteaza separat pentru inmultire.

Iarna, in perioada de vegetatie, crinul se uda uda putin, cam o data la o saptamana, o saptamana si jumatate. Planta traieste in jur de 5 ani.

Pentru a incuraja planta sa infloreasca, este bine sa reduci cantitatea de apa timp de 4 saptamani si sa tii planta la temperaturi nocture mai mici de 15 grade Celsius. De obicei, Eucharis face flori cel putin o data pe an si cel mult de trei ori pe an. Perioada de inflorire este in general intre luna iulie si luna august, insa poate fi vorba si despre alte perioade.