Unul dintre cele mai importante detalii despre crinul de iarnă este acela că înflorește foarte ușor. Bulbul, așezat la lumină și la căldura din cameră, la finalul lui octombrie, va face spectacol în zilele de Crăciun. După înflorire, lasă planta să producă o frunză sau două. Taie frunza și depozitează-l într-un loc uscat și răcoros (unde să nu fie mai puțin de 6-8 grade).

Bulbul foarte mare al crinului de iarnă este împachetat într-un strat nutritiv, care ulterior este sigilat cu ceară naturală. Ceara poate fi decorată sau colorată. Din orificiul superior al bulbului cerat, așezat la lumină și într-o cameră caldă, în 4-5 săptămâni va crește și va înflori spectaculoasa floare de Amaryllis. Nu are nevoie de apă, nu are nevoie de sol, deoarece stratul protector de sub cel de ceară conține toată umezeala și nutrienții de care au nevoie pentru a înflori. Pentru un plus de spectacol îl poți atârna cu susul în jos pentru a le oferi un mod inedit de expunere.

După înflorire, lasă planta să producă o frunză sau două. Caracteristic pentru aceasta este faptul că înflorește fără să facă și frunze, florile fiind poziționate pe vârful unei tije groase, suculente. Ulterior scoate bulbul din stratul de ceară cu atenție ca să nu-l rănești. Taie frunza și depozitează-l într-un loc uscat și răcoros (unde să nu fie mai puțin de 6-8 grade), eventual protejat într-o pungă de hârtie maro. Nu folosi ziar, pentru cerneala din tipăritură nu-i place!

 

Va putea fi pus în sol, la începutul lui martie, cel mai bine în ghiveci. Bulbul trebuie cuățat de stratul de foi uscate, iar mustățile negre sau putrezite, îndepărtate. Toate mustățile trebuie scurtate la jumătate. Bulbul se pune în sol, îngropat până la jumătate și se udă moderat. Va înflori spectaculos în lunile de vară (mai-iunie). Și dacă va fi îngrijit corect va înflori din nou, de Crăciun.

Odată ce bulbul (care a stat în pământ) a produs flori (din nou vara) și acestea s-au trecut, florile trebuie îndepărtate. Tija trebuie păstrată pentru că va produce nutreinți care hrănesc bulbul. După o săptămână, sau când tija începe să piardă din vitalitate, se taie la aproximativ un centimetru deasupra bulbului. Bulbul trebuie udat și lăsat la soare. Va produce frunze. La jumătatea lunii august, oprește udarea pentru a lăsa planta să intre în stare latentă. Funzele se uscucă și trebuie îndepărtate, iar ghiveciul cu bulb trebuie depozitat într-un loc întunecat și răcoros timp de opt săptămâni, ideal până la finele lui octombrie. Cu aproximativ 6-8 săptămâni înainte de Crăciun, vasul se așaza la lumină și se udă din nou. În câteva săptămâni, ar trebui să vedeți o nouă creștere. Ritmul de creștere depinde de temperatura din camară. Cu cât este mai cald cu atât va evolua mai repede.